Pored standardnih frizerskih usluga: šišanja, feniranja, farbanja, svih tehnika pramenova, mini vala, svih vrsta svečanih frizura, velikog broja tretmana za njegu kose, kod nas klijenti mogu uraditi i brazilsko feniranje ili keratinski tretman kose, zatim nekoliko vrsta nadogradnje kose, kao i nabaviti 100 % prirodnu kosu sa klipsnama. Pored nabrojanih usluga, klijenti mogu u našim salonima nabaviti i preparate velikog broja renomiranih svjetskih proizvođača kozmetike za kosu, kako biste i kod kuće imali ono najbolje za vašu kosu..


BRAZILSKO FENIRANJE (KERATINSKI TRETMAN KOSE)

Tretman za oštećenu kosu je najnapredniji, najbrži i najefikasniji način da se Vaša oštećena kosa oporavi i da joj se vrati njen prirodan izgled. Želite li da Vaša kosa bude svilenkasta i jaka, sa smanjenim volumenom i prirodnim izgledom? Brazilski tretman keratinom je proizvod sastavljen od najboljih sastojaka u svjetskoj kozmetologiji. Sa ekstratom kakaoa i odlične čokoladne arome ovaj produkt će smanjiti volumen Vaše kose i povećati njen sjaj. Sa svojim sadržajem hidrolizovanog keratina, vitamina, ekstrata kakaoa, kolagenom, polikaterinom štiti Vašu kosu od mehaničkog uticaja pegli za kosu i fena.

image

ŠTA JE KERATIN?

Struktura kose je kombinacija kompleksnih proteina od kojih je najzastupljeniji keratin. Keratin je generalno odgovoran za čvrstinu i otpornost kose, dok je njena prirodna vlažnost uglavnom odgovorna za elastičnost, fleksibilnost, mekoću i njen prirodan i zdrav izgled. Na žalost, ispravljivači kose, boja, mini val, feniranje, sunce, zagadjenost, hemikalije u bazenima pa čak i svakodnevno tretiranje kose kao što je česljanje mogu da smanje nivo keratina i vlažnosti u kosi.

KAKO RADI?

Ovo je revolucionarni tretman koji koristi kombinaciju keratina kako bi oporavio oštećenu kosu zamjenjujući njen prirodni keratin izgubljen tokom feniranja, farbanja i ostalih hemijskih procesa. Ovaj napredni tretman proizvodi keratinske nanomolekule koje preobražava u mikro granule koje su zatim učešljane u kosu. Za razliku od tradicionalnog keratinskog spreja (npr. dubinsko pranje kose), ovaj tretman u kremastoj strukturi prodire duboko u oštećenu i ispucalu dlaku bez ostavljanja suhog izgleda kose.

Pomakom u naprednoj nanotehnologiji, naučnici su otkrili potpuno novi i trajni tretman kose koji može 'vratiti vrijeme unazad’ i obnoviti strukturu Vaše kose vrativši joj izgled koji je priroda originalno podarila: mekana, sjajna i zdrava. Brazilski tretman koristi nanomolekularni keratin. Nevjerovatno fine i moćne molekule keratina ulaze duboko u oštećene dijelove kose ispunjavajući ih u potpunosti. Molekule se zatim pričvršćuju za kosu sa drugim dijelovima kore dlake formirajući trajni, pripadajući keratin, baš kao prirodni.

Rezultat je lijepa, mekana i svilenkasta kosa superiornog izgleda i nevjerovatnog sjaja. Kosa momentalno postaje zdravija i lakša za održavanje. Ovaj tretman koristi isti protein keratina koji se nalazi u kosi, ali u manjoj veličini, koji je onda pričvršćen za strukturu kose zarad njenog trajnog oporavka. Brazilski tretman keratinom je jednostavno najbrži, tehnički najnapredniji i najefikasniji oporavak kose na svijetu. Ova nova vrsta tehnologije je uspješna na svim vrstama kose, ali najveći rezultati su postignuti na ekstremno oštećenoj kosi.

NADOGRADNJA/EKSTENZIJA KOSE

Učunite Vašu kosu dugom i elegantnom!
Pored standardne nadogradnje u našem salonu klijenti mogu uraditi i ekstenziju kose (sa klipsnama) koja se po potrebi može skidati u skladu sa Vašim trenutnim željama.

Prednosti privremene ekstenzije su: ne oštećuje se Vaša kosa, njeno stavljanje ne iziskuje mnogo vremena (svega 3-4 minute), cijena je osjetno niža, sami je možete skidati i stavljati po potrebi. Prilikom ugradnje obezbijeđena je obuka za skidanje i stavljanje ekstenzije.

Ovu ekstenziju možete farbati u željenu nijansu, tako da je njen vijek upotrebe relativno dug.

image

SOLARIJUM

Pored frizerskih i kozmetičkih usluga, našim klijentima je na usluzi i potpuno novi stojeći solarijum luxura V6.

Razumno sunčanje u solarijumu može da poboljša zdravstveno stanje, raspoloženje, čak i reši mnoge kožne probleme kao što su: akne, ekcemi.. Ispravan način odlaska u solarijum i održavanje boje je preduslov za zdravlje i očuvanost kože.

image

a a a

Uz frizerski studio i solarijum našim klijentima je na raspolaganju i kozmetički salon u Jevrejskoj ulici. Rezervacije i informacije za kozmeticki dio salona možete dobiti na 065/276-201.